Kurum Adı : Feriköy Necdet Kotil İlkokulu
WEB Adresi : http://ferikoynkilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Paşa Mah. Kahramanbey Sok. No2 Feriköy / ŞİŞLİ / İSTANBUL

VİZYON
“Geleceği okuyan ve geleceği bugünden tasarlayan bireylerin yetiştirildiği bir okul,eğitim ve öğretimde örnek ve önder olmak”

MİSYON
Temel ilköğretim eğitimi yoluyla öğrencilerimizi çağın gerekleri doğrultusunda öncelikle hayata ve topluma daha sonra ortaöğretime hazırlamaktır. “

BAŞARILAR
2017 yılı Eğitimde İyi Örnekler Ödülü* 2017 Müzik Akademileri Uygulama Okulu* 2017 Okul Sporları 2.lik ve 3.lük Ödülleri* 2016 Çevre Konulu Resim Yarışmasında İl Birinciliği* Okulumuz aynı zamanda 2 yıldır Beyaz ve Yeşil Bayraklı okul olarak hizmet vermektedir.

Öğretmen Sayısı : 48
Rehber Öğretmen Sayısı : 3
Öğrenci Sayısı : 1214
Öğretim Şekli : Tam Gün Eğitim.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : İlköğretim 1.-2.-3.-4. Sınıflar 09:00 -14:20 Ana Sınıfları Sabahçı Grup 08:00 - 12:30 Ana Sınıfları Öğlenci Grup 12:30 - 17:30
Derslik Sayısı : 40 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : 0
Pansiyon Bilgisi : 0
Isınma Şekli : Merkezi Isıtma Sistemi

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Nişantaşı, Kurtuluş, Osmanbey ve Şişli merkezine yürüme mesafesinde. Osmanbey metro durağından yürüyerek yaklaşık 10 dk. uzaklıkta.
Ulaşım : METRO: Osmanbey Durağı Pangaltı çıkışından çıkılarak Ergenekon Caddesi üzerinden düz devam edin. Yemişli Bahçe Sokaktan sola dönüp ilk caddeden sağa dönerek Avukat Caddesinden Feriköy Polis Karakoluna kadar ilerleyin. Polis Karakolu önünden Ortanca Sokak istikameti üzerinden devam ederek ilk girişten sağa dönün. Barutçular Sokak´tan 2. sola döndüğünüzde okulumuza ulaşabilirsiniz. OTOBÜS: 70FE - Eminönü-Feriköy: Eminönü´nden kalkar Taksime uğrar. İSKİ Durağında veya Ortanca Durağında inilmesi
Servis Bilgisi : Okul servisleri mevcuttur.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Paşa Mah. Kahramanbey Sok. No2 Feriköy / ŞİŞLİ / İSTANBUL

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Basketbol ve Satranç kulüp çalışmalarımız 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı boyunca okulumuzda yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri : Matematik Oyunları ve Bilim ve Fen Projeleri kulüp çalışmalarımız 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı boyunca okulumuzda yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : 1-Beslenme Dostu Okul Projesi 2-Beyaz Bayrak Projesi 3-Eğitimde İyi Örnekler 4-Minik Kalbime Masalla Dokun 5-Sporla Sağlıkla Büyüyorum 6-Duvarsız Sınıflar Farkında Yaşamlar 7-Yaşamda Bana da Bir Şans Ver 8-Dört Mevsim STEM 9-Hikayem Yarım Kalmasın 10-Benimle Oynar Mısın? 11-Eğitimde Yenilikçilik 2018
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ (KA1) ve (KA2) Çalışmalarımız devam etmektedir.

DİĞER HUSUSLAR
: İngilizce,Drama ve Tiyatro ile Halk Oyunları-Modern Dans kulüp çalışmalarımız 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı boyunca okulumuzda yapılmaktadır.